maanantai 6. lokakuuta 2008

Päättäväisyyttä lainaamassa

RKP:n ohella Kokoomus on näytellyt keskeistä roolia kuntayhteistyökysymyksissä Vaasanseudulla. Näin on siksi, että sekä kaupunginjohtaja että kaupunginhallituksen puheenjohtaja ovat Kokoomuksesta. Aika kuluu; tässä – ei missään – ollaan vielä.

Vaasalaisten kokoomuslaisten ote on veltto siihen verrattuna, mitä puolueen puheenjohtaja Katainen pystyi toteamaan Vaasassa sunnuntaina. Katainen sanoi sen (Pohjalainen 7.10), mitä olen odottanut paikalliselta Kokoomukselta – ei vain sanoissa, vaan myös teoissa. Kataiselta jäi puuttumaan vain tavuviiva jopa pakollisesta kuntaliitoksesta, mitä minäkin kannatan, ellei muu auta. Kannattaa muistaa, että Katainen ei ole ehdolla Vaasassa. .

Kataisen panostus voi olla pelkkä vaalitäky, joka selitetään pois heti vaalien jälkeen. Tällaiset ajatukset pyrkivät esille kun vaalipajojen työskentelyä tuntee.

On se kumma, että tarvitaan ulkopuolisten arvovaltaa toteamaan itsestään selvyyksiä. Vaasalaisen politiikan suuri ongelma on, ettei haluta tunnustaa tosiasioita. Sen sijaan keksitään selityksiä, jotka kaikki tietävät tekopyhiksi. Tilanne muistuttaa jotakin hovinäytelmää, jossa puheenvuorot on kirjoitettu etukäteen valmiiksi. Näin siksi, että tämä päivä koetaan turvalliseksi ja muutokset enemmän uhkiksi kuin mahdollisuuksiksi.

Tilanteen voi rikkoa vain salama tai katastrofi. Pyytämättä sellaiset merkit ovat juuri nyt lähellä. En ennusta maailmanloppua vaan uuden alkua. Kuntavaalit ratkaisevat.

Ei kommentteja: