sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Karhun kanssa mökillä

Silloin tällöin olin kuullut karhun käyskentelystä mökkimaisemissamme. Tänään minulle näytettiin, miten karhu menettelee kun se tulee lukossa olevalle mökkiportille. Harmi, ettei karhulla ollut porttiin avainta. Karhu uskoi helposti, ettei se pääse läpi portin kohdalta. Portti oli ehjä.

Miten sen karhun päähän sitten pälkähti, että se voisi päästä läpi harmaan kiven, johon portin saranat nojasivat? Yritys oli ollut kova. Mikähän siellä mökillä oli niin kiinnostavaa? Vahvat kynnen jäljet jäivät kiveen yrityksestä. Harmi, ettei ollut kameraa mukana, että olisin saanut jäljistä kuvan.

Uskaltaako suomalaisissa metsissä karhuilta enää kulkea? Miten tuo reviirinjako ihmisen ja karhun välillä oikein pitäisi turvata? Olen kuullut, että musiikki karkottaa karhun. Löytyykö markkinoilta kätevän pienikokoista. karhumankkaa?

Jos soittaa musaa, mistä karhut pitävät, ne varmaan tulevat lähemmäs. Kysyntää olisi siis musasta, jota karhut eivät siedä. Onko se klassista, tangoa vai iskelmää? Ehkä tätäkin on jo tutkittu.

Ei kommentteja: