torstai 2. syyskuuta 2010

Kunnon kesäloma

En ollut uskoa sitä tosiasiaa, että olen ollut tältä palstalta lomalla runsaat kaksi kuukautta. Tämä ei tarkoita, että olisin ollut vaiti julkisuudessa. Kävi vain niin, että en siirtänyt juttuja tähän blogiin. Ja nythän ne ovat vanhentuneet.

Että näin kävi kertokoon vauhdista. Tämä paratiisimainen kesä on palkinnut meikäläistä runsain mitoin. Ehkä enemmän kuin koskaan ennen olen kaiken muun ohella harrastanut puutarhaa, uintia ja kanoteerausta. Loppukesään meni, että sain uuden kasvihuoneeni tämmiin. Ehdin juuri ja juuri nauttia sen myöhäkesän antimista kuten erilaisista salaateista, tillistä, korianterista ja retiiseistä.

Runsasta sadonkorjuuta on piisannut jo jonkin aikaa ennenkin. Tänä vuonna minttu, Uuden Seelannin pinaatti ja monenlaiset kurpitsat yllättivät täysin. Touhua on piisannut kun lähes yhtä aikaa kypsyneelle sadolle on keksinyt erilaisia säilytystapoja. Purkkia ja purnukkaa on tehtailtu ja jo toimitettu kylänväen iloksi.

Ja mikä sienisyksy! Tatteja jos joskinmoisia on riittänyt. Nyt odotan, että rouskut nousevat perään. Ja mikä kalasyksy! Haukea nousee megavauhtia ja pateeta tehtaillaan.

Takana on myös kesähäitä, vuosijuhlia, teemajuhlia ja hautajaisiakin. Monissa olen ollut pääkokkina. Vaikka touhuilu tarkoittaa aina myös raakaa työtä, siitä nauttii kun se on mieluista. JOstakin syytä olen juuri nyt mielistynyt monimutkaisiin menuihin.

Syksy on nyt tässä. Sen vääjäämättömän tulon huomasi jos ei muusta niin työväenopiston ohjelman kolahduksesta postiluukkuun. Kurssit on nyt tilattu. Uteliaisuuttaní yritän vetää kolmea romaanista kieltä eteenpäin samaan aikaan. Lisäksi käsille hommia ja muskeleille liikuntaa.

Kovin hiljaista on kesä ollut kaupungin hallinnossa ja politiikassakin. Nyt tahti sitten muuttui kertalaakista. Viikkokalenteri on täynnä melkein kuin koululaisella. Kunhan nyt huomaan, että tämä kalenteri on laadittu ihan vapaaehtoiselta pohjalta.

Ei kommentteja: