perjantai 4. huhtikuuta 2008
Kattila lyömäaseena


Monet muistavat klassisten sarjakuvien keittiöhirmut, jotka uhkasivat miehiään tarttumalla paistinpannuun. Ja voi kuinka sille naurettiin!

Vaan ei naureta enää. Minut pysäytettiin äskettäin lentokentän lähtöselvityksessä kun yritin viedä matkustamoon kahta litran vetoista kastikekasaria. Virkailija totesi, että nämä esineet luokitellaan lyömäaseiksi, joten ne on pantava ruumaan. Missään ei ollut näistä kauheista aseista ilmoitettu etukäteen.

Tutkin vielä kerran kuvitetun luettelon esineistä, joita ei hyväksytä matkustamoon. Paistinpannuja ja kasareita siellä ei tosiaankaan ole. On siis kyse korkeamman tason tulokinnasta. Vai olisikohan niin, että tämä oli vain virkailijoiden järjestämä maksitus; jospa he lukevat aivan liikaa sarjakuvia. Muuten ei voi käsittää, että litran vetoinen kevyt teflonkasari luokitellaan aseeksi.

Onneksi bambuiset sukkapuikot menivät sentään läpi. Olo oli melkein kuin juksanneella kakaralla. ”Ähäkuti, ettepäs saaneet kiinni, vaikka pussissa on viisi piikkipäistä asetta! Tuhovoima on hirveä jos pitää kaikki viisi puikkoa kädessä yhtä aikaa!”

Odotellessani reippaasti myöhässä ollutta lentokonetta en siis päässyt keittämään evästä. Hieman lohdutti, kun saatoin ottaa kutimen esille ja sadatella ensimmäisille silmukoille tapahtunutta.

Ei kommentteja: