tiistai 15. huhtikuuta 2008

Seksi – poliitikkojen työn näkyvin osa?


On ollut surullista nähdä, että Suomen hallituksen politiikasta ei ole koko kevään aikana näkynyt julkisuudessa juuri muuta kuin pääministerin ja ulkoministerin seksiä koskeneet tekstiviestit selityksineen. Jos joku väittää, että tämä ei vahingoita ao. ministereiden arvovaltaa tai jopa Suomen mainetta, hän on mielestäni väärässä.

Mistä on kysymys? Eivätkö ministerit saa seksiä tarpeeksi vai eikö mikään heille riitä?

Kesti käsittämättömän kauan ennen kuin ulkoministeri Kanerva otettiin pois kehistä. Hänen oma arvostelukykynsä ei riittänyt pyytämään eroa saman tien kohun synnyttyä. Povipommille lähetetyistä 200 tekstarista tehtiin pilaa Japania myöten! Veronmaksajat eivät todellakaan halunneet maksaa tuollaisesta ”ulkopolitiikasta”. Kanerva halveksi myös Kokoomusta kun pitkitti eronpyyntöään. Niinpä hänelle oli lopulta annettava potkut.

Mutta ei tässä kaikki. Nyt Kanerva hakee marttyyrin asemaa ja syyttelee tapahtuneesta Kokoomuksen puheenjohtajaa ja mediaa. Hän on unohtanut, että lähetti nuo tekstarit ihan itse. Psykiatri-kansanedustaja Claes Andersson antoi julkisuudessa Kanervalle diagnoosin: seksiaddiktio. Anderssonin mukaan Kanerva tarvitsisi ongelmaansa hoitoa.

Pääministeri Vanhasen kujanjuoksu tekstiviesteistä entiselle naisystävälleen jatkuu. Pääministeri haluaa hovioikeudelta kannanoton yksityisyyden suojan rajoista, mikä tarkoittaa että hänen jo päättyneestä seurustelustaan tuli jatkokertomus. Näin pääministeri varmisti sen, etteivät hallituksen ”muut toimet” pääse esille seksin alta vielä vähään aikaan.

Tästä saatiin jälleen esimerkki kun Itävallan liittokansleri Alfred Gusenbauer vieraili äskettäin Suomessa. Lehdistötilaisuudessa liittokansleri työnnettiin lyhyen tovin jälkeen sivuun, jotta Vanhasen kanssa voitiin keskustella ”tärkeämmistä asioista” eli käräjäoikeuden salaisiksi julistamien tekstiviestien julkaisemisesta netissä Ruotsin puolella.

Nyt pääministeri on kysynyt neuvoja siitä, miten hänen pitäisi seurustella jos tekstarit tuomitaan? Kansalaisena voi kysyä, mikä pakko pääministerin on seurustella? Selibaatti voisi olla terveellinen kokemus sekä hänelle itselleen että kansakunnalle. Vanhasen ilmoitus tavoitella vielä kolmattakin pääministerikautta edellyttää tosin selibaatin suhteen jo munkin päättäväisyyttä.
Ei kommentteja: