maanantai 30. maaliskuuta 2009

Onko ankkalammikossa omat säännöt?

Surullinen tarina 20 vuotta jatkuneesta kavalluksesta Vaasan Keskussairaalassa on totta. Kavalluksen suuruusluokka ei ole vielä kokonaan tiedossa. Tähän mennessä on löydetty 2,4 m€ ja etsintä jatkuu.

Lehdistössä on jo kerrottu, että kavaltaja on mukava mies. Perhe on lienee RKP-läistä perusjengiä. Vaasan sairaanhoitopiiri on tunnetusti RKP-läisten ikioma ankkalammikko. Mukavalle kavaltajamiehelle oli lehtitietojen mukaan järjestelty poikkeukselliset oltavat. Hän sai yksin sekä tilata tavarat että tarkastaa ne vastaanotetuksi ja päälle päätteeksi maksaa laskut!! Perusteluksi oli riittänyt nämä vuosikymmenet, että häneen voi luottaa…. Näin siis hoidetaan yhteisiä varoja RKP-johtoisessa sairaanhoitopiirissä, jonne Vaasan budjetista uppoaa noin 60 m€.

On päivän selvää, etteivät kavaltajan esimiehet voi päästä vastuustaan kuin koira veräjästä. Eivät luottamushenkilötkään, jos ovat tienneet erityisjärjestelyistä. On peruskurssiin verrattava asia, että kukaan ei istu yksin rahakirstun päällä. Ilman erittäin hyviä selvityksiä pälkähästä ei voi päästää sisäisiä ja ulkoisia tilintarkastajiakaan. Hallinto on ollut kerrassaan retuperällä … siitä huolimatta, että talo pokkasi jonkin tämän alan palkinnon äskettäin.

Seuraava kysymys on, kuinka monta muuta ”mukavaa” mies-tai naispomoa sairaanhoitopiirin ankkalammikossa on, jotka saavat käyttää yhteisiä varoja vain omalla nimikirjoituksellaan?

Se hyvä puoli kavalluksen esiin tulossa on, että villin lännen säännöt saadaan vihdoin peratuksi keskussairaalan ankkalammikosta. Vai saadaanko? Äsken tuli tieto, että RKP vaihtoi heppaa Vaasan sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajan valinnassa. Pitääkö tämä tulkita niin, että reippaan selvittäjän sijasta RKP valitsi pehmeän linjan peittelijän?

Ei kommentteja: