maanantai 9. kesäkuuta 2008

Nordman ei puhu koko valtuuston suulla

Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Nordman hyökkäsi täysin väärin perustein kaupunginjohtaja Lumiota vastaan johdon organisaatiomuutosta koskevassa asiassa. Hyökkäyksellään hän ilmaisi, että hän ei ole koko valtuuston asialla, vaan ennen kaikkea RKP:n asialla. Hyökkäyksen tosiasiallinen syy voi olla RKP:n sisäiset mittelöt kunnallisvaalien lähestyessä.

Tässä nimenomaisessa asiassa kaupunginjohtaja toimi juuri kuten olimme sopineet organisaatiotoimikunnassa. Toimikunta oli kokoontunut useita kertoja ja päässyt yhä lähemmäs näkemyksissään. RKP on mukana toimikuntatyössä kahden henkilön voimalla. Arvatenkin kaikki mukana olleet olivat käyneet omissa ryhmissään asiasta keskusteluja.

Lähdimme toimikunnassa siitä, että tässä vaiheessa on reilua päästää muutkin mukaan keskustelemaan asiasta avoimesti. Kabinettipolitiikan ajan tulee olla ohi. Kaupunginjohtaja Lumion tehtäväksi annettiin esitellä työryhmän esitys valtuutetuille toimikunnassa käytyjen keskustelujen pohjalta. Myös RKP hyväksyi asian käsittelyä koskevan menettelytavan.

Kun puhutaan järkisyistä, viitataan ennen muuta rehellisiin asiaperusteluihin. Kun RKP oli jäämässä toimikunnassa yksin apulaiskaupunginjohtajansa salkun jakamisessa, he vetäisivät hihasta PARAS-hanke-kortin moittien uudistuksen ajankohtaa vääräksi. Näin RKP:ssä haluttiin unohtaa aktiivisesti, että kaupunginvaltuusto on viime syksyn budjettikokouksessaan yksimielisesti asettanut muutoksen aikaansaamisen ajankohdaksi tämän vuoden sitovaksi tavoitteekseen. Ulkoiset olosuhteet eivät ole tämän jälkeen muuttuneet.

Mitä tulee eri näkökulmien perusteluihin, odotan RKP:ltä järkeviä vastaperusteluja. Tähän saakka kuullut eivät ole olleet sellaisia. Tekosyihin ei enää kannata vedota jos haluaa vastustaa ehdotusta. Tämä koskee tietenkin kaikkia puolueita ja henkilöitä.

Ei kommentteja: