keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Lunta – tupaan?

Talvi tuli tänään Vaasaan. Aamuvarhaisen kaamoksen tunneilla oli riemullinen hetki astua paksuun ja lumipöperöön. Aivoissani kuului ”klik”. Taas on yksi vuosi vierähtänyt ja uusi alkamassa.

Lukiessani saman päivän lehtiä huomasin, että lunta oli tullut myös SDP:n tupaan. Esille oli kaivettu joku puoluetta lähellä oleva säätiö ja sen sentit presidentin-ja eurovaaleihin. Median otsikot eivät ole suhteessa tähän mennessä selville saatuun asian laajuuteen. Uskon, että vaikka kuinka asiaa kääntäisi, emme tule pärjäämään mittakaavassa muille puolueille. Emme varsinkaan RKP:tä lähellä oleville säätiöille. Tähän saakka olemme kai luottaneet siihen, että olisimme rahoituksen osalta läpinäkyvämpi puolue kuin muut. Tästä illuusiosta lienee luovuttava.

Eduskuntavaalikamppailu on alkanut ja virkavalta tarkistanut mappinsa. Kansakunnan historiaan pääsee näkyvästi ja varmasti kun ajoittaa toimenpiteet kampanjaan sopivasti. Odotettavissa lienee vielä paljon uusia otsikoita.

Lunta on tullut tupaan myös siksi, että SDP:n kannatus on käsittämättömän alhaalla. Temppuja on tehty ja lisää on luvassa. Mutta riittääkö tuo uskottavan käänteen aikaansaamiseen paremmaksi? Tuomas Nevanlinna muistuttaa demarien osallisuudesta hyvinvointivaltion alasajoon Lipposen aikana. Hän ei ole pahasti väärässä sillä samat asiat tulevat toreilla toistuvasti ja konkreettisesti vastaan – ajatelkaa, jopa 15 vuoden jälkeen! SDP:n johto ei ole halunnut selvittää vanhaa pesää.

Tässä sitä nyt ollaan, tilit selvittämättä ja vaalit tulossa. Tällä seikalla on merkitystä siihen, vaivautuvatko perinteiset kannattajamme (uudestaan) äänestämään ja/tai hakeutuvatko protestiliikkeiden kannattajiksi.

Ei kommentteja: