keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Kotimaiset juurekset- etelän hedelmiä!

Pieni ihana onnen tunne saavutti minut tänään. Olin mekastanut eri kaupoissa surkeista juuresten laadusta. Ja kuinka ollakaan: tänään näin ensimmäiset muovittomat ja kokonaiset palsternakat ja sellerit lähes kahteen vuoteen kotikaupassani! Mutta miten ovat asiat muualla?

Miksi suomalaisia perusjuureksia - lanttua, selleriä, palsternakkaa ylipäätään pakataan kelmuihin mätänemään? Kuvitelkaa lantun palaa, jonka koko on noin 3x7 cm. Kuorikaa tämä lanttu ja poistakaa kelmua vastaan oleva kuivunut halkaisupinta. Käteen ei jää mitään! Tästä lystistä maksetaan nyt etelänhedelmän hintaa!

Tämä hölmöys on lopetettava! Kutsun muut kulinaristit mukaan taisteluun kotimaisten juuresten puolesta. Poistakaa kelmut ja antakaa meille mahdollisuus kokonaisiin juureksiin. Jos afrikkalaisia bataatteja pystytään tarjoamaan näin, kai siihen pystytään myös kotimaisten juuresten osalta!

Kuluttajat - käykää taistoon laadun puolesta. Se kannattaa, kuten tästä havaitsitte.

Ei kommentteja: