keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Köyhyys räjähtämässä käsiin

On mielenkiintoista seurata, miten tunteettomasti Vanhasen hallitus suhtautuu EU:n ruoka-apuun. Nyt kun systeemi muuttuu, ja jäsenmaiden tulisi osallistua tämän avun kustannuksiin, hallitus vastaa, että se ei halua enää osallistua EU:n järjestelmään, vaan haluaa hoitaa homman kansallisesti. Periaatteellisia kantoja voi olla kunniakasta lausua, mutta vastuutakin pitäisi osoittaa.

Hallitus pyörittelee, että Suomi hoitaa homman viimesijaisella toimeentulotuella. Eli miten? Hallitus jätti huolehtimatta toimeentulotuen reaalisesta ostovoimasta! Toimeentulotuen ostoarvo on heikentynyt reaaliarvoltaan tällä vuosikymmenellä jo 17 %:lla. Viimeisimmän vuoden aikana esimerkiksi vehnän hinta on kohonnut 50 %:lla; muidenkin elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet huimasti. Tämän vuoden hinnankorotuksia ei ole vielä otettu huomioon missään toimeentulotukilaskelmissa. Mitä pienemmällä rahalla ihmisen on tultava toimeen, sitä enemmän merkitsee, mitä ruoka, asuminen ja terveyspalvelut maksavat.

Missä on hallituksen vastuu? EU:lta ei oteta vastaan tukea, mutta ei sitä järjestetä itsekään. Tässä on vilpistelyn maku. Suomen leipäjonot kasvavat. Kuinka kauan kestää, ennen kuin leipäjonoissa on rettelöitä sen vuoksi, ettei apua riitä kaikille.

Hallituksen on mitä pikimmin vastattava huutoonsa ja nostettava toimeentulotuen reaalinen ostovoima edes vuoden 2000 tasolle. Kaupalle esitän seuraavan huudon: organisoikaa vanhenemassa olevien elintarvikkeiden jakelu! Ihmisten sosiaalinen omatunto on kasvamassa; saatte satavarmasti asiakkaiden tuen tälle toimelle.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Puhut asiaa! Niin kauan kun on Kokoomus-hallitus asiat eivät tule paranemaan pienellä ihmisellä. Ei niitä kiinnosta onko jollain leipää vai ei, pääasia on että oman kukkaron sisältö kasvaa!
Elintarvikkeista sen verran, että nyt kun ajetaan sitä asiaa että kaupat olisi auki aina myös sunnuntaisin, niin uskokaa vaan että elintarvikkeiden hinnat tulee vieläkin nousemaan- milläs muulla niiden työntekijöiden palkat maksetaan kun meidän kuluttajien pussista.
On tosiaan lottovoitto syntyä Suomeen!